راهنمایی بیماران

 بیمارانیکه کاندید جراحی با سیستم اوگانسیان می گردند در شرایط قبل از عمل و بعد از عمل دچار سئوالات زیادی می گردند که در موارد خاص توسط پزشک مربوطه توضیح داده می شود . اما در این جا به صورت کلی راجع به مسائل و مشکلات بیماران در قبل و بعد از عمل توضیح داده می شود .

 قبل از عمل :

 یکی از مهمترین سئوالات بیماران در باره زمان عمل و طول درمان بعد از عمل میباشد ، که بسته به نوع عمل متفاوت میباشد . زمان مربوط به کارگذاری سیستم از نیم ساعت تا یک ساعت متغیر میباشد ام اگر بیمار نیاز به اقدامات جراحی مانند برش اسنخوان و ترمیم بافت نرم داشته باشد بسته به میزان کار به زمان عمل اضافه می گردد که از نیم ساعت تا دو ساعت متغیر میباشد که قبل از عمل توسط جراح حدودا برآورد و به اطلاع بیماران رسانده میشود . در مورد طول درمان باتوجه به مشکلات بیماران متفاوت میباشد ، مثلا در یک شکستگی در شرایط متفاوت زمان از سه ماه تا شش ماه  و گاها در بیماران مسن و یا دیابتیک و یا مشکلات موجود در بیماری با زمان بیشتری مواجه خواهیم بود ، که توسط پزشک مربوطه با توجه به مشکلات بیماران برآورد و اعلام می گردد .

اندازه گیری و تعیین سایز دستگاه با توجه به محل عمل میباشد ، که در بیماران تصادفی و بستری در بیمارستان تکنسین شرکت به بیمارستان مراجعه و اندازه گیری را انجام می دهد ، و در شرایط معمول بیماران در محل شرکت حضور یافته و اندازه گیری انجام می شود .

در شرایطی که بیمار در شهرستان باشد ویا امکان حضور در شرکت وجود ندارد و بایست اندازه گیری توسط همراهان بیمار انجام گردد از روش زیر استفاده میگردد که در آن طبق عکس با استفاده از دو عدد جعبه دستمال کاغذی و یا کتاب و یک عدد خط کش برآورد می گردد . هنگام اندازه گیری بایست که جعبه دستمال کاغذی مماس با پوست باشد و این عمل در روی زمین صاف و سفت انجام گیرد تا امکان خطا کم شود.

تصویر اندازه گیری از پا
تصویر اندازه گیری از پا

پس از تعیین سایز و بر آورد مالی و تسویه حساب ، دستگاه توسط تکنسین با نسخه پزشک و یا راهنمایی پزشک دستگاه وست جاگذاری را آماده نموده و معمولا روز قبل به c.s.r  ( مرکز استریل ) بیمارستان مورد نظر تحویل داده میگردد . ودر روز عمل تکنسین مجرب جهت کمک به کارگذاری سیستم توسط جراح ارتوپد در اتاق عمل حضور می یابد . پس از انجام عمل جراحی ست جاگذاری توسط پرسنل مسئول به شرکت عودت میگردد و بیمار و همراهانش هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارند .
.

بعد از عمل :

 مهمترین مسئله بیماران و همراهان وی در مورد چگونگی نگهداری از سیستم کار گذاری شده بر روی اندام بیمار میباشد ، که موارد خاص را جراح محترم به بیمار و همراهانش توضیح می دهد و در اینجا توضیحاتی در باره کلیات نگهداری سیستم داده میشود .

مورد اول وضعیت اندام است که معمولا توسط جراحان توصیه میشود که در حالت استراحت کمی بالاتر از سطح قلب نگه داشته شود تا مانع ادم یا تورم اندام گردد ، تا از ایجاد عوارض بعد از ورم مانند درد و کاهش خونرسانی و کندی روند ترمیم استخوان و بیحسی و کبودی رنگ اندام و مشکلات بزرگتر مانند سندرم کمپارتمن جلو گیری گردد .

مورد بعدی شستشو و نگهداری وسیله و پانسمان زخم محل بخیه ها ( اگر پوست جهت ترمیم استخوان باز شده باشد) و محل خروج پین ها از پوست می باشد .

در مورد تعویض پانسمان اول معمولا جراحان محترم در مطب بیماران را با تعیین وقت قبلی ویزت نموده و پانسمان را تعویض می نمایند و جهت پانسمان های نوبت بعدی در صورت وجود ترشحات در محل زخم ویا پین ها در صورت نیاز پانسمان تعویض می گردد ( PRN) و اگر هم ترشحات کم باشد بطور معمول در هفته دو تا سه با تعویض پانسمان انجهم می گردد . لازم به ذکر است که چون در مورد بیماران با عمل های متفاوت  روش های پانسمان ومتفاوتی با توصیه های خاص می تواند وجود داشته باشد که بطور جداگانه توسط جراح ارتوپد به بیماران گفته می شود .

حلقه ها و راد ها و رابط های فلزی هم با الکل و سرم نمکی و با استفاده از یک برس و یا مسواک نو و معمولی قابل شستشو میباشند که در هفته یک تا دو بار کفایت می کند .

بعضی از بیماران نیاز به اصلاح تدریجی با دستگاه را دارند که در این صورت با دستور جراح توسط تکنسین مربوطه به بیمار و همراهان وی اموزش داده میشود و نتیجه انجام اصلاحات هر ده تا پانزده روز و یا بیشتر که باز هم توسط جراح تعیین زمان می گردد کنترل می شود که نیاز به تصویر رادیولوژی خواهد بود که قبل از مراجعه انجام میگردد .

در بیمارانی که اصلا حات تدریجی انجام می دهند توجه به انتهای اندام ،‌کف و یا انگشتان دست یا پای مورد عمل جراحی مورد نیاز است و احساس هر گونه بی حسی و یا مور مور شدن و سردی و کبودی را باید سریعا به جراح گزارش و دستور قطع اصلاح را دریافت نموده ودر اسرع وقت ویزیت شده تا مشکل بر طرف گردد .

پس از گشت چند ماه البته با توجه به نوع عمل و ترمیم بافت نرم و استخوان جراح تصمیم به جدا سازی دستگاه در مطب یا بیمارستان می گیرد و در صورت نیاز اقدام به آتل گیری و یا گچ گیری اندام می نماید . که پس از گذشت یک دوره حدودا  جهار تا شش هفته ای آتل یا گچ جدا سازی شده و دستور راه اندازی و در صورت نیاز فیزیو تراپی انجام می گردد .